Telefoon verkopen

Wil je je telefoon verkopen omdat de mobiel het niet meer doet of omdat je een nieuwe telefoon hebt? Dat is lastig, aangezien gebruikte telefoons vaak niet echt interessant zijn. Mensen kopen liever een nieuwe mobiel met een abonnement zodat zij de aankoopkosten ook nog eens kunnen spreiden over een langere periode.

Maar wij van Recycle Michael willen graag je telefoon kopen. Misschien om opnieuw te gebruiken nadat we alle data gewist hebben, misschien wel om de onderdelen eruit te halen die nog werken zodat die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Mijn telefoon werkt nog

Heb je een werkende telefoon die nog werkt? Die leveren het meeste geld op wanneer je deze aan ons verkoopt. We kunnen deze telefoons schoonmaken (alle data wissen) en upgraden zodat deze opnieuw verkocht kunnen worden. Is het echt een verouderd model, dan halen we je telefoon in de meeste gevallen alsnog uit elkaar.

We weten dan echter zeker dat alle onderdelen werken en dat deze onderdelen gebruikt kunnen worden voor reparaties van andere toestellen – of verwerkt kunnen worden in de nieuwe toestellen die gemaakt worden.

Mijn telefoon werkt niet meer

De meeste mensen kopen een nieuwe telefoon wanneer hun huidige telefoon kuren vertoont. Dat kan een beschadiging in het scherm zijn of het vastlopen van de telefoon, maar ook telefoons die het helemaal niet meer doen kun je aan ons verkopen. Deze leveren iets minder geld op omdat we eerst moeten kijken welke van de onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden. We proberen altijd zoveel mogelijk materiaal te redden en te recyclen. We gooien niet graag iets weg. Wil je een gebruikte telefoon aan ons verkopen die het niet meer doet, dan help je ons heel erg door eerlijk aan te geven waarom de telefoon het niet meer doet. Ook telefoons die in het water gevallen zijn hebben namelijk waarde voor ons – maar dan moeten we het wel weten.

Hoeveel geld kan ik krijgen?

Hoeveel geld je kunt krijgen voor je mobieltje is afhankelijk van de staat van de mobiele telefoon, het merk en de ouderdom. Een oudere telefoon levert niet altijd minder geld op en er zijn geen favoriete merken – het werkt net even iets anders. Wij kijken naar de werkende onderdelen in je telefoon en kijken hoe gewild deze op dit moment zijn. Daarnaast houden we rekening met de materialen die gebruikt zijn bij het maken van jouw telefoon. Aan de hand van die informatie kunnen we een zo eerlijk mogelijke prijs bieden. Uiteraard is dit allemaal vrijblijvend.

Totdat jij de verkoopovereenkomst getekend hebt, zit je nergens aan vast. We bieden gemiddeld tussen de 10 en 75 euro voor gebruikte telefoons. De prijs die jij kunt krijgen voor je mobiel kan echter veel hoger of lager uitvallen. We bieden in alle gevallen geld voor je mobiel om het recyclen zelf te stimuleren, dus je kunt altijd bij ons terecht. Je kunt je mobiele telefoon ook naar ons opsturen wanneer je dat liever hebt – vergeet in dat geval niet je eigen adres te vermelden.