Partners

Aanvankelijk hadden we een klein bedrijf. Kleinschalig, maar met grote dromen. Toen alles eenmaal begon te lopen, kwamen we er al snel achter dat een bedrijf zoals ons bedrijf samenwerkingen aan moet gaan met andere bedrijven om een optimaal resultaat neer te zetten.

Het gaat immers om het zo optimaal mogelijk recyclen van apparaten en machines – en wanneer we daarbij samen kunnen werken om de resultaten te verbeteren, dan doen we dat natuurlijk met plezier. Hieronder hebben we een aantal van onze partners beschreven zodat je een beter idee hebt van de manier waarop we werken.

De sloop

Vreemd genoeg werken we intens samen met verschillende slopen door heel Nederland. We krijgen onderdelen en machines van de sloop en wisselen regelmatig onderdelen uit.

We werken daarnaast ook samen met sloopbedrijven die vaak apparatuur, elektronica en machines in Nederland vinden tijdens het uitvoeren van een klus. Door de samenwerkingen hebben we een breder bereik en kunnen we ruwe materialen tegen een goede prijs verkopen. Denk hierbij aan de materialen die in de apparaten zelf te vinden zijn zoals koper en aluminium, maar ook koper en edelmetalen die af en toe te vinden zijn in de apparaten die aan ons verkocht worden..

Reparateurs

We werken ook samen met installatiebedrijven en reparateurs die als zzp´ers in Nederland werken. Zij hebben met regelmaat vervangende onderdelen nodig die wij op voorraad kunnen hebben. Komen zij op een klus een machine tegen die niet gerepareerd kan worden en die vervangen moet worden, dan wordt deze klant naar ons doorverwezen zodat wij een bedrag kunnen bieden voor de machines of apparaten die niet meer werken. Zo kunnen we zoveel mogelijk apparaten binnenhalen en de onderdelen redden die weer gebruikt kunnen worden door deze bedrijven. We zijn vooral trots op deze samenwerkingen, omdat zij het toppunt van recycling laten zien.

Winkelketens

Onlangs zijn we ook samenwerkingen aangegaan met winkelketens. Lang niet alle elektronica, apparaten en machines die terugkomen van de klanten kunnen opnieuw aangeboden worden. In veel gevallen kunnen zij ook niet terug naar de leverancier omdat er bepaalde contracten ondertekend zijn die hier geen optie voor bieden. We nemen deze machines en apparaten over zodat we ook hier zoveel mogelijk onderdelen en materialen kunnen redden en kunnen hergebruiken. We betalen een lagere prijs voor deze apparaten omdat de winkels ook gebruik kunnen maken van de vervangende onderdelen die wij op onze beurt aanbieden tegen een gereduceerde prijs.

Milieuorganisaties

Gezien de insteek van ons bedrijf moesten we er wel voor zorgen dat we ook samen zouden gaan werken met milieuorganisaties. Het maakt het voor ons makkelijker om onze klanten duidelijk aan te geven wat de voordelen van recycling zijn en hiermee hebben we ook een aantal grote bedrijven binnen weten te halen die overtuigd zijn door deze samenwerking. In ruil doneren we jaarlijks 5% van onze winst zodat dit geld goed ingezet kan worden bij het verbeteren van de mogelijkheden die de organisatie heeft om de opties in de toekomst nog beter te maken. Uiteindelijk gaat het immers om het milieu en de generaties die na onze generatie komen.