Over ons

De mensen die in ons bedrijf werken, hebben een gezamenlijke doelstelling: zoveel mogelijk onderdelen, apparaten, machines en materialen opnieuw gebruiken. Dat is de doelstelling die ook op het whiteboard staat: 90% is niet genoeg.

We werken dagelijks aan het verbeteren van de manier waarop we werken en we streven naar een zo optimale manier van werken zodat we zoveel mogelijk klanten kunnen helpen. Klanten die hun gebruikte machines en apparaten aan willen bieden en de klanten die juist onderdelen van ons nodig hebben. En om wat meer duidelijkheid te geven, vertellen we graag iets meer over ons.

Het idee achter het bedrijf

We zijn ons bedrijf begonnen toen we een keer op de stort kwamen. Er stonden tal van machines en apparaten die er nog prima uitzagen. We spraken de eigenaar die vertelde dat er inderdaad meer goede onderdelen te vinden waren dan onderdelen die kapot waren. Maar omdat het vervangen van de apparaten veel makkelijker is, brengen de mensen tegenwoordig alles weg wanneer het niet meer werkt. We zaten dezelfde avond in de kroeg en hadden een baksteen in onze maag: dit moest anders kunnen.
Na een paar uur aan de tekentafel (lees: bar) besloten we om de gok te wagen en te kijken of we er een bedrijf van konden maken.
De eerste maanden was het sprokkelen. Veel mensen hadden het idee dat het te mooi was om waar te zijn, geld krijgen voor je oude apparaten. Daarom hebben we eerst een brochure laten maken waarin we precies uitleggen wat het is wat we doen zodat mensen een beter idee hebben van de manier waarop we werken. Dat heeft gezorgd voor een flinke toename van het vertrouwen en langzaam begonnen mensen andere mensen door te sturen naar ons. Vanaf dat punt zijn we alleen maar verder gaan groeien.

Bedrijven en samenwerkingen

Richard en Michael besloten al redelijk snel om te kijken of er bedrijven waren die interesse hadden in onze diensten, omdat er dan veel meer draagvlak zou zijn en er mogelijkheden geschapen konden worden om echt verder te gaan werken. Tijdens het praten met de bedrijven zijn er veel samenwerkingen ontstaan. Het gaat lang niet al onze klanten of de bedrijven om het oog voor het milieu of het terugbrengen van de hoeveelheid afval die we jaarlijks produceren. In sommige gevallen gaat het gewoon om geld, andere keren gaat het om gemak. Dat maakt ons niet uit. Wanneer wij de uiteindelijke aandacht voor het milieu hebben, dan betekent dit dat onze werkwijze werkt.

We willen minder afval en tegelijkertijd minder productie. We willen dat er minder goede onderdelen weggegooid worden en dat materialen opnieuw gebruikt worden zodat we optimaal gebruik gaan maken van de mogelijkheden die we hebben. Wil je hieraan bijdragen? Neem dan contact met ons op. We zijn altijd op zoek naar partners, bedrijven, samenwerkingen of mensen die met of voor ons willen gaan werken om een echt verschil te maken voor de wereld waarin we leven. Voor onszelf, voor de mensen om ons heen en voor de mensen die in de toekomst op deze aarde komen te leven.