Hoe het werkt

Het recyclen van apparaten heeft veel te weinig aandacht gekregen. Dat betekent dat veel mensen veel dingen weggooien terwijl er meer dan voldoende bruikbare onderdelen of materialen opnieuw te gebruiken zijn.

Toetsenborden en muizen zijn bijvoorbeeld ook populair nu, net als laders. Om te weten wat de mogelijkheden zijn is het belangrijk dat we even ‘een kijkje in de keuken’ nemen. Hoe werkt het precies en waarom bieden wij geld voor de dingen die jij weg wilt gooien?

Hergebruik van materiaal

Laten we bij de basis beginnen. In veel apparaten zijn bepaalde materialen verwerkt die geld waard zijn. Aluminium, bepaalde legeringen en edelmetalen zijn goede voorbeelden. Het gaat hier om bijzonder kleine hoeveelheden. Zo is er goud te vinden in bepaalde telefoons en computers, maar wanneer je er maar eentje hebt is het de moeite niet echt waard. Wij houden hier rekening mee.

Door apparatuur en elektronica in grote hoeveelheden op te kopen van onze klanten kunnen we namelijk een groter volume genereren. Daarom strippen we de apparatuur volledig die niet opnieuw te gebruiken is. De verschillende materialen die gebruikt zijn om de apparatuur te maken, die zijn namelijk wel opnieuw te gebruiken.

Hergebruik van onderdelen

Wanneer een apparatuur stukgaat, dan zijn er nog altijd meer onderdelen die wél werken dan dat er onderdelen zijn die niet meer werken. Gaat een bepaalde functie van je wasmachine eraan, dan betekent dit niet dat er niet tal van onderdelen te gebruiken zijn om dezelfde soort machines te repareren bijvoorbeeld. Wanneer we apparaten binnenkrijgen waar bepaalde onderdelen als geheel hergebruikt kunnen worden, dan aarzelen we geen ogenblik. Het zorgt ervoor dat mensen door heel Nederland betaalbare vervangende onderdelen kunnen vinden voor hun computers, witgoed en andere apparaten. We testen uiteraard altijd eerst zorgvuldig of de onderdelen nog goed werken, zodat we er zeker van zijn dat we goede onderdelen verkopen.

Hergebruik van het apparaat zelf

Soms komen er apparaten binnen de verkocht worden omdat de klant zelf een nieuw apparaat gekocht heeft. Andere keren blijken we zelf de vervangende onderdelen uit een ander apparaat te kunnen halen zodat we zelf het apparaat kunnen repareren. In die gevallen kunnen we alles hergebruiken van het apparaat dat we van onze klanten kopen. Dat is de hoogste doelstelling bij recycling: wanneer we 100% kunnen hergebruiken, dan zijn we echt blij met het resultaat. Dit gebeurt lang niet altijd, maar toch vaker dan gedacht wordt. Uiteraard zorgen we ervoor dat apparaten met gevoelige data eerst helemaal schoongemaakt worden zodat er geen informatie lekt.

Kan ik hier gebruik van maken?

Onze manier van werken zorgt ervoor dat er weinig apparaten, gadgets en witgoed zijn waar we geen interesse in hebben. Kom daarom vooral eens langs of stuur ons foto’s en specificaties van de apparatuur die jij wilt verkopen. Kunnen we tot een leuke deal komen, dan zorgen wij ervoor dat er zoveel mogelijk hergebruikt wordt. Dan ben jij van je apparaat af en heb je er een leuk bedrag voor – en kunnen wij met de rest aan de slag.